Diensten

Om het beste resultaat voor u en uw duurzaamheidsprojecten neer te zetten biedt GroeneKolen verschillende diensten aan. Hieronder kunt u lezen welke dat zijn en wat het beste past bij uw wensen.

 

Energiescan

Meten is weten.

Met onze energiescan brengen wij de daadwerkelijke energieprestatie van uw pand in kaart en leveren de relevante certificering die u nodig heeft. Dit zorgt ervoor dat u inzicht en controle heeft op de energieprestatie van uw pand. Een energiescan zal daarmee eventuele onaangename verassingen voorkomen en duidelijke verbeterpunten aantonen.

Er zijn meerdere redenen waarom het belangrijk is een energiescan uit te voeren. Sinds kort is wettelijk vastgesteld dat eigenaren dienen te beschikken over een geldig energielabel wanneer er een mutatie heeft plaatsgevonden bij utiliteitsgebouwen.

Mocht dit niet zo zijn, dan kan dit leiden tot een geldboete. Daarnaast komt nog wel eens voor dat de energieprestatie van uw pand afwijkt van het gegeven energielabel. Dit heeft vaak met een meerdere factoren te maken. Dit kan echter leiden tot onaangename verassingen in uw energie- en materiaalkosten. Dit kan makkelijk opgelost worden door een energiescan te laten uitvoeren door GroeneKolen.

Wij brengen de energieprestatie van uw pand in kaart. Door alle facetten van het gebouw te analyseren kunnen wij bepalen:

  • Wat uw energielabel is;
  • Wat uw daadwerkelijke energieprestatie is t.o.v. uw gegeven energielabel;
  • In welke delen van uw pand u kunt verbeteren;
  • Wat voor investeringen u kunt doen om uw prestatie te verbeteren.

Maatregelen voor energiebesparingen kunnen variëren van bouwkundige verbeteringen, installatietechnische- of verlichtingsmaatregelen tot organisatorische maatregelen zoals kantoorbezetting.

 

Inspectie van de bouwkundige staat en installatietechnische kwaliteit van uw pand

Elk gebouw is uniek. In de markt gebeurt het nog te vaak dat dure installaties geplaatst worden zonder dat ze perfect zijn afgesteld voor uw pand. Hierdoor leveren ze niet de optimale prestatie. Als consequentie van dit probleem kan er een gat ontstaan tussen het energielabel wat u nu heeft en uw daadwerkelijke energieprestatie. Dit kan voor nare verassingen zorgen en draagt niet bij aan uw energieprestatie.

 Op basis van een NEN-2767 inspectie kijken wij naar de bouwkundige staat van uw pand. Daarnaast kijken we ook naar de kwaliteit van uw installatietechniek. Hierbij wordt het voor u duidelijk of de installaties goed zijn ingeregeld voor uw pand en hoe de algehele staat is van uw installatie op verschillende punten. Op basis daarvan geven wij u een advies over hoe u kwaliteit kunt verbeteren in uw pand.

 

Financieringsondersteuning

Het realiseren van duurzaamheid is niet alleen een toverwoord. Het is ook een proces die tijd en aandacht nodig heeft. Om ervoor te zorgen dat u zich kan richten op hetgeen waar u goed in bent, richten wij ons op zaken waar wij kennis van hebben. Zo helpen wij u graag door ondersteuning te bieden in hoe u het duurzaamheidsproject kunt financieren.

Wij ondersteunen u bij de financiering voor deze duurzame projecten. Wij hebben kennis en ervaring met de subsidieregelingen op regionaal en Europees niveau. Hierdoor zorgen wij ervoor dat uw subsidiemogelijkheden maximaal benut worden.

 

Projectrealisatie

Zelfs als de visie er staat, het plan gereed is en de financiën in orde zijn kan GroeneKolen je ondersteunen in de realisatie van het project. Wij vinden het belangrijk dat u voor de juiste prijs en de juiste materialen verduurzaamt. Wij kunnen u hierbij helpen door deskundig advies te geven over het plan en door de juiste partij te vinden die bij uw oplossing past.

Wij beschikking over de juiste ervaring en een groot netwerk om de juiste partij bij uw oplossing te zoeken en te matchen. Wij werken met een diverse pool aan bedrijven die op diverse gebieden gespecialiseerd zijn om het beste te doen voor u.

 

Projectmanagement

GroeneKolen helpt u ook graag bij het realiseren van uw duurzaam-heidsinitiatieven via projectmanagement. Verduurzaming wordt vaak vanuit verschillende disciplines gerealiseerd. GroeneKolen heeft ervaring in het opzetten en het structureren van het verduurzamingsproces.

Het doel is dat u zich op uw werk kan richten, terwijl wij kosten en tijd besparen voor het beste resultaat.